Jag är bortskämd med en bra hund!

rally

Vi tävlade i Skutskär i lördags. Jag mailade dem i torsdags och frågade om jag fick efteranmäla mig. Jag var väl medveten om att det var en mycket liten chans för det men jag fick till svar att det gick! Så lite hastigt och lustigt då (som min lärare i foto på gymnasiet brukade säga) så skulle vi helt plötsligt tävla på lördagen! Åkte dit och hade väl ingen speciell känsla men det var första gången jag var på tävling utan både Linnéa och Tina. Jag vet inte om det var det som gjorde att det gick som det gick eller att Skutskärs brukshundsklubb helt enkelt har en förbannelse över sig (gjorde vår tävlingsdebut där, den gick inte så bra). Aska var alert och med mig på uppvärmningen vi startade först så domaren och jag höll lite koll på varandra. Hon frågar om vi är redo och jag säger ja, då vill inte Aska vara med längre. Jag hinner väl tänka något i form av “Nej inte igen!” men försöker rycka upp mig och peppa henne. Jag lyckas sådär.

rally-5

Jag ska vara ärlig, jag trodde att vi hade kommit förbi att hon behöver mitt fulla stöd för att klara såna här situationer. Tydligen är det inte så, blir jag nervös tycker hon helt enkelt inte att det är särskilt roligt längre. Jag tycker inte att jag var mycket mer nervös än de tidigare gånger vi tävlat men Tina och Linnéa var inte där och hjälpte mig att avdramatisera det hela. Plus att husse var med, världens bästa husse. Husse kan vara med när vi tränar utan problem men Aska blev plötsligt väldigt bekymrad för vart husse skulle ta vägen när vi var på banan. Han kändes kanske tryggare än matten i det här läget? Nåväl vi tog oss igenom på 69 poäng (!). För mig kändes det som en riktig skitrunda men när jag ser filmen så ser jag att det var långt ifrån lika katastrofalt som det kändes! Vilket är skönt, en skitrunda för oss hamnar på 69 poäng, det är ju inte helt dåligt faktiskt måste jag säga.

rally-3

Det här kanske låter kaxigt men jag tror att Aska helt enkelt skämt bort mig, jag är inte van vid att hon fokuserar på något annat än mig när vi gör saker ihop. Jag är framförallt inte van vid att hon fokuserar på vad som händer runt omkring. Visst kan hon nosa ibland även när vi tränar men för det mesta upplever jag att det mesta runt omkring oss försvinner för henne när vi gör något tillsammans. Så fort hon inte är med mig tycker jag att känslan vi får är väldigt dålig därför känns det oftast för mig sämre än vad det kanske egentligen är och ser ut som.

4. -1 Bris
10. -1 nos, -3 bris, -3 pos
11. -10 felövning (sätter sig)
12. -1 nos, -1 bris
14. -3pos, -3 bris
15. -1 bris, -1 sk, -3 pos

Domarens kommentar: “Glatt & trevligt!”

För er som inte är bekant med rallylydnad kommer här en förklaring till förkortningarna

Bris= Brist i sammarbete

Nos= Hunden nosar

Pos= Felaktig position

Sk= Sträckt koppel

Felövning= Övningen utförs på fel sätt

Förresten om ni är nyfikna på vilka tävlingar jag och Aska har på gång så dra muspekaren över Askas namn i menyn så får ni upp en unermeny som heter “Tävling”.

Leave a Reply