Apportering & fot

Apporteringen börjar lossna för oss nu! Aska tycker inte att det är kul helt enkelt och jag har funderat på vad jag ska göra för att göra det roligare. Höja belöningen med något som är mer värt i hennes ögon, försökte förr med leksaker men det fungerade inte riktigt. Provade idag igen med hennes “döingar” och idag fungerade det hur bra som helst! Hon visade mer intresse för att ta apporten när belöningen var värd det helt enkelt. Hon tog den och höll den i cirka 5 sekunder sista gången vi gjorde sen fick hon klick och stor belöning med lek och dragkamp med mig. Det var uppskattat, så tydligen måste det vara en riktigt bra belöning för att det ska vara värt att lyfta den där dumma apporten!

Och foten då? Där känner jag att det verkligen har lossnat! Det är en lång bit kvar men det känns som att vi äntligen har börjar komma någon vart! Där har jag inte gjort något speciellt förutom att befästa usprungspositionen och vågat gå vidare därifrån. Jag har vågat träna på det helt enkelt, det värsta som kan hända är ju att det blir fel och det är inte hela världen. Jag har fått lära om förr när jag gjort fel, visst är det svårare men det fungerar. Nu går hon fot i några steg och jag tycker att positionen faktiskt är bra. Vi ska ha kurs på torsdag där vi ska bli filmade så jag tänkte köra lite fot där och kommer säkert få en hel del bra tips av Anna hur vi ska gå vidare.

Jag har ju tyckt att lydnaden har känts motig och svår men när jag satt och skrev ned en lång ursäkt till att inte hänga på de träningar vi har så insåg jag hur gnällig jag lät! Allt handlar ju om min inställning och för att Aska ska ha chans att lära sig så måste jag ju också träna, inte bara gnälla på att det känns som att vi inte kommer någon vart för det är inte sant. Jag är rätt övertygad om att jag kan lära min hund nästan vad som helst med rätt belöning så problemet har ju inte legat hos hunden (det har jag aldrig tyckt heller) men jag har gjort lydnaden till något jättesvårt men det behöver det ju inte vara. Alla har ju dessutom varit nybörjare nån gång.

3 kommentarer

  1. Åh så söt bild!
    Härligt att apporten och fot börjar lossna, bara att fortsätta träna och kämpa på 🙂

  2. Jo det har du iofs rätt i, ja ställe som vanligt för höga krav! Men ja lär mig med tiden ja me 😉 stackars Disa får vara försökskanin hon!

Leave a Reply