Trebent

Aska var trebent igår morse så jag åkte i panik till djursjukhuset 😉 Nej det gjorde jag inte, för det första finns det inte djursjukhus här i Gävle och för det andra så har jag en syrra som jobbar på den bästa veterinärkliniken i stan. Så jag tog hunden under armen och traskade de cirka 100 meter som är mellan hennes port och min. Panik kanske jag hade, vem mår bra av att se sin hund lida?

Syrran ringde till sitt jobb och rådfrågade veterinären som tyckte vi skulle komma in med henne eftersom att det kom så plötsligt. Jag skulle jobba men underbar som min syrra är så åkte hon in med Aska. Jag åkte iväg till jobbet med farhågor för korsbandsskada, knäskålar, operationer och jag vet inte allt. Hon fick lugnande och röntgades man hittade inget. Hon har tydligen grunda knäskålar då man kan luxera (?) dom när hon har fått lugnande. Typiskt vårat lilla måndagsexemplar till hund. Men man hittade i alla fall inget annat fel än att hon var spänd över länden, både veterinär och sjukgymnast kände på henne.

Så hon blev hemskickad med Metacam i 5 dagar och endast rastning. Det kanske känns överdrivet att åka direkt till veterinären när man upptäcker hälta på sin hund. Men när min precis fyllda tvååring inte ens kan ta sig upp i soffan så känner jag att det inte är läge att avvakta. Särskilt inte när det kom som från ingenstans. Visst det blev en del pengar eftersom att hon röntgades osv men det är ju sånt försäkringar är till för! Jag tycker ärligt talat väldigt, väldigt synd om alla sjuka djur som inte får komma till veterinären. Det gör ont i hjärtat när jag tänker på det.

Min kompis länkade till ett klipp som jag alltid ska använda mig av i fortsättningen när jag diskuterar med folk som tycker saker utan belägg när jag själv har vetenskapliga studier att backa upp min ståndpunkt på:

Tyckte den var passande 😉

1 kommentar

  1. Usch då! Hoppas att hon blir bra snart.

Leave a Reply