Äntligen!

Äntligen har Askas klåda gått ned litegrann! Nu känns det i alla fall som om den är på en hanterbar nivå, var verkligen ledsen ett tag p.g.a hon kliade sig så mycket. Lider verkligen med henne då 🙁 Men idag och igår verkar hon ha mindre klåda. Vet inte om det är antihistaminerna som verkar eller om kyckling helt enkelt lämnat hennes kropp nu. I vilket fall som helst så är jag glad att klådan är nere.

Nu ska hon få “vila” i några veckor innan vi börjar provocera med något födoämne. Vill så gärna komma igång för att se vad hon tål, vill kunna ge råa ben igen men viltben är svårt att få tag på. Kyckling tål hon inte så det går ju bort. Har dålig fantasi när det kommer till vilken typ av ben man kan ge. Men en sak i taget, först ska hon få gå en längre period utan kraftig klåda sen ska vi ta redan på mer saker hon faktiskt tål att äta.

Allergi verkar förresten vara ett hett ämne inom hundvärlden just nu. Allt fler verkar anse att deras hundar är allergiska och allt fler verkar anse att allergi egentligen inte finns. Läser väldigt mycket på VoH gruppen om hunägare som har hundar med klåda, dom får rådet att göra en “eliminationsdiet” på t.e.x VoH kylling eller 100% vom. Det kan bli så fel när man ska laborera själv utan att ha en aning om vad man pysslar med. Tänk om hunden har skabb eller någon annan ohyra? Då kommer hunden aldrig sluta klia, den kommer inte heller sluta klia om den är allergisk mot det man gör dieten på. Läser att många anser att det tar ca 30 dagar innan kroppen är “rensad” och klådan slutar. Låter inte helt riktigt tycker jag med tanke på att man kan se resultat på bara två veckor hos foderallergiska hundar som går på en eliminationsdiet som görs på rätt sätt.

Leave a Reply