Klåda

Blir galen på denna klåda snart! Tycker så synd om Aska 🙁 Hon verkar vara inne i någon slags “klådtopp” just nu. Veterinären trodde ju som sagt att det berodde på kycklingen, hoppas det så det ger med sig snart. Har börjat ge henne antihistaminer igår, nu får vi bara hålla tummarna för att dom fungerar. Provade bada henne med episooth och sedan spraya på balsamspray igår kväll också. Problemet med det var ju att vi sedan gick och la oss. Vart finns det mest kvalster i hela huset? Jo i sängen. Men jag har inte hjärta att stänga in henne i någon bädd på golvet. Jag tror ju att jag skulle lida mer än hunden men ändå.

Är i valet och kvalet att ge henne en kort kur kortison bara för att få bukt med klådan. Men jag kanske avvaktar lite och försöker ha lite tålamod för att se om antihistaminet har ngn verkan. Försöker också fundera på vad jag kan ge henne för foder i slutändan. Jag vill helst inte fortsätta med Bravo p.g.a spannmålen som det innehåller och p.g.a hon inte är 100% bra i magen. Hon är absolut inte dålig men hon är inte heller VoH bra. Nordic har ju en spannmålsfri variant som innehåller oxkött, kanske kan vara något om hon tål att äta den. Sen har ju också VoH en kycklingfri variant baserat på nötkött, ger ju nästan hellre VoH är Nordic då Nordic innehåller potatisfibrer.

Mycket att fundera på i och med allergin just nu. Igår tvättade vi alla hennes filtar på 90 grader, ska börja där och se om det hjälper. Fungerar inte det så får vi väl slänga ut hennes nuvarande bädd och köpa en Bia bädd men det tar emot för jag tycker dom är så fula!

1 kommentar

  1. Håll sovrummet kallt och “vädra” sängen efter ni sovit, dvs dra bort täckena ifrån sängen och häng ut dem på balkongen eller något så håller sig kvalstermängden nere
    De gillar inte kyla och förökar sig inte då, är väl ett någorlunda bra tips, kanske :/
    Annars kanske Aska kan ha en egen filt på en egen plats i sängen som ni är noga att byta och tvätta?

Leave a Reply