Nytt halsband

Aska har fått ett nytt halsband från Matildas Hundparacord UF. Halsbandet är gjort av paracordlina så det är väldigt hållbart och väldigt snyggt! Vill du ha ett eget så blir det ditt för max 130kr vilket jag tycker är ett väldigt överkomligt pris! Bilderna nedan är tagna med vår Sony A5100 vilket är en kompaktsystemkamera, tycker den håller hög kvalité faktiskt.

Hurtta Basic

Mamma tipsade mig om att Granngården hade 70% på Hurtta-grejer. Jag har aldrig sett Hurttas basic sortiment förr men blev positivt överraskad. Serien består av väldigt fina naturnära färger. För Aska fick det bli ett gult täcke och en sele som går mot orange, allt för endast 218kr! Tycker hon påminner lite om en engelsk farbror när hon har det på sig haha!

Skärmavbild 2015-03-09 kl. 12.27.00Såhär glad är Aska över sitt nya täcke.

Det här med selar

Jag har haft väldigt svårt att hitta selar som sitter bra på Aska. Alla selar vi har provat har varit
utformade så att spännet sitter precis vid armbågen, för varje steg hon tar stöter armbågen i
spännet på selen. Detta är givetvis inte bekvämt för henne och jag har märkt att hon väldigt ogärna
vill få på sig selen. Om det är för att hon tycker att det är obehagligt att ta på den eller om det beror
på att hon faktiskt kopplar ihop obehaget hon upplever när hon går med selen på sig kan inte jag
säga.

Jag har som sagt hunnit prova på en hel del selar och trodde att vi hittade rätt förra våren när jag
köpte en kanonfin sele. Den satt vid första anblicken och provningen på affären helt perfekt! Men
jag har senare märkt att för att spännet inte ska åka fram och skava på armbågen måste jag
spänna selen jättehårt! Det blir ju inte alls bekvämt för Aska, så tyvärr är den selen inte heller bra.
Som jag uppfattat det är det här ett vanligt problem på mindre hundar.

Tankarna har funnits på att köpa en måttsydd sele eller sy om någon av de befintliga vi har.
Egentligen är jag alldeles för lat för att sy själv. Jag har hittat en sele på ZooZoo.coms
hundsektion som jag tror skulle kunna fungera. De verkar ha ett bra utbud av selar, den jag främst
tittat på är den här:

8d026706da71c8123325a1b1d7484633

Den verkar vara utformad på ett bra sätt och spännet verkar placerat på så sätt att det inte skulle skava på Aska.

Vilket täcke?

Har bestämt mig för att införskaffa ett riktigt varmt och bra täcke till Aska, funderar mellan Hurtta Ultimate och Hansbo Event Plus. Hansbo-täcket har 300g fleecefoder plus 150g polyester fyllning, riktigt tjock med andra ord. Hurtta Ultimate å andra sidan täcker större del av hunden, det går längre ned över låren och är tätare över bogen. Provade det på henne idag och det satt verklige som ett smäck men det är ju ganska tunt. Nu är jag i valet och kvalet i vad som är viktigt, ett tunt täcke som täcker större delar av hunden eller ett tjockt täcke som inte täcker lika mycket? Jag tänker lite som så att i det mer öppna täcket bör det väl finnas risk att mer värme försvinner ut?

 

ultimate_raspberry

Skärmavbild 2013-11-26 kl. 13.12.45

Vill ha!

Maria Montazami har designat så snygga halsband & koppel för Dog Artist, jag vill verkligen ha det i brunt! Men det är lite för dyrt för att jag ska kunna motivera för mig själv att köpa det. Men så, så snyggt!

Finns flera halsband med matchande koppel jag gärna skulle ha därifrån!

I don´t shine if you don´t shine

Hur mycket energi tar det egentligen att ge någon en komplimang eller en positiv kommentar? Hur mycket energi tar det egentligen att säga något snällt istället för något elakt och dumt?

Inte särskilt mycket alls tycker jag, men det är så mycket roligare att ge positiva kommentarer och komplimanger istället för massa negativa saker. Ändå är det så många som lägger ned så mycket energi på att se så negativt på i stort sett allt eller allt som inte gynnar dom. Jag förstår inte riktigt det. Istället för att säga att någons husdjur är fult eller att någon har fula kläder kan man väl bara vara tyst? Eller säga det postiva med den saken som man klagar på.

Blir så less på alla som gör sitt bästa för att vara negativa och försöker dra ned alla i sin närhet med sig. Såna personer verkligen suger ur en energi och ork.

DSG

Jag tror verkligen att en DSG är rätt ras för oss. Verkar vara en härlig hund med mycket energi. Perfekt för mig som vill träna agility! Freestyle kanske vore något också om inte annat ser det ut att vara riktigt kul, kolla här: