Vilket täcke?

Har bestämt mig för att införskaffa ett riktigt varmt och bra täcke till Aska, funderar mellan Hurtta Ultimate och Hansbo Event Plus. Hansbo-täcket har 300g fleecefoder plus 150g polyester fyllning, riktigt tjock med andra ord. Hurtta Ultimate å andra sidan täcker större del av hunden, det går längre ned över låren och är tätare över bogen. Provade det på henne idag och det satt verklige som ett smäck men det är ju ganska tunt. Nu är jag i valet och kvalet i vad som är viktigt, ett tunt täcke som täcker större delar av hunden eller ett tjockt täcke som inte täcker lika mycket? Jag tänker lite som så att i det mer öppna täcket bör det väl finnas risk att mer värme försvinner ut?

 

ultimate_raspberry

Skärmavbild 2013-11-26 kl. 13.12.45

8 kommentarer

 1. Såg din blogg på Häromis blogglista, Ett stort grattis!!! 🙂

  1. Tack så hemskt mycket! Det känns som en väldigt stor ära att få bli omnämnd där!

 2. Tycker du ska ta det som täcker mera! Det kanske är mera vindtät? Det är förutom det snyggare (jag älskar rosa)…

  1. Det blev det rosa, tänkte precis som du att det är nog mer vindtätt eftersom att det täcker mer! 🙂

 3. Hurtta Ultimate!!
  Jag köpte ett sånt förra vintern, är jätte nöjd. Verkar behålla mycket mer värme än den andra designen på Hurttas ..

  1. Blev ett Ultimate! Hoppas det funkar lika bra på Aska! Det andra Hurtta täcket täcker inte alls lika bra, hon är lite för tunn för det tror jag.

 4. Jag har också funderat på hurta täcket men hur blir det om hunden behöver bajsa, tänker att täcket är i vägen då

  1. Jag köpte Hurtta-täcket till slut. Dels kan man vika upp den längre delen som går ned över rumpan om man vill. Men man kan även låta bli att knäppa bakdelen runt svansen. Använder man bensnöret ligger det kvar väldigt bra ändå i alla fall på Aska 🙂 Men vissa hundar får ju skav av bensnören :/ Annars har ju back on track ett täcke med liknande design men svansdelen är bättre för det ska dom kunna bajsa i. Det satt dock alldeles för löst på Aska, hon var för tunn för det helt enkelt.

Leave a Reply