Vad är Aska allergisk mot?

Vi har fört klåddagbok för Aska under de senaste månaderna, jag ska erkänna att den inte är extremt flitigt ifylld den första tiden av dieten, tyvärr. Men det har ändå varit en bra grej att göra för vi har på så vis ändå kunnat få en hum om hur vi upplever kliandet. Jag pratade med en av sköterskorna på Djurakuten i torsdags då vi gjort klart hela dieten. Hon sa att vi skulle börja provocera, sagt och gjort. I fredags fick Aska VoH 100% kyckling och med den så kom ännu mer klåda. Dom senaste dagarna har det känts som att hon kliat sig hela dagarna med mindre kortare uppehåll då hon inte kliat sig. Hon har börjat slicka på tassarna och “nagga” sig igen.

Idag gick vi tillbaka till dieten d.v.s Bravo Vilt. Ringde DA och fick prata med en sköterska, hon sa att ökad klåda tydde på foderallergi. Med tanke på reaktionen som kom ganska på en gång på VoH kylling så tror jag att Aska är allergisk mot kyckling. Det svåra är ju att hon aldrig slutat klia helt och hållet. Hon kanske är atopiker också? Eller så kanske det är något annat i Bravo som hon reagerar på? Det är ju inte ett jätterent foder, tillskillnad från VoH så innehåller ju Bravo bara 40% kött och en del spannmål. Vi fick en tid på onsdag nästa vecka, får se vad veterinären säger då. Jag har ingen aning om vad nästa steg i utredningen blir, om det blir pricktest/blodprov, prova en hemlagad diet på vilt, börja laborera med vad hon tål och inte tål eller något helt annat?

Det känns i alla fall ändå skönt att ha kommit en bit på vägen, kanske har vi redan nu hittat en sak hon inte tål. Dieten kändes i början som en omöjlighet när vi höll på med torrfoder men nu när hon äter maten känns det inte som några enorma problem att gå tillbaka på dieten igen.

1 kommentar

  1. usch vad jobbigt ni har det. 🙁
    men skönt att kanske vara det på spåren iaf. en diet på vilt är ju ändå väldigt nyttigt (men kostsamt gissar jag) och det är ju skönt att hon gillar sin mat.

Leave a Reply