Vinterträning

Jag och Aska börjar komma igång lite smått med träningen igen, vi har haft ett längre uppehåll då jag blivit så omotiverad av allergin och alla bakslag med dieten som vi haft. Men nu när vi hittat ett foder som fungerar så känns allt lite lättare igen. Kommer skriva mer om allergin i ett privat inlägg snart, har hänt en del på den fronten nämligen. Tänkte satsa på en tävling på vår klubb i maj, får se om vi kan vara med på den eller om jag måste hjälpa till på den tävlingen. Skulle vara skönt att tävla på hemmaplan! Ska också gå på en föreläsning om tävlingspsykologi, kan behövas!

Idag har vi tränat lite på grundpositionen, hon sätter sig gärna snett och verkar dessutom tycka att det räcker med att hon sätter sig intill mina ben. Sen om det är vänster om mig, bakom eller framför verkar Aska tycka är mindre viktigt. Så det ska vi träna mer på! Försöker få till apporteringen också, hon har så dåligt grepp och tuggar. Vet inte riktigt om jag tycker att vi kommer någon vart. Har i alla fall en klar bild av vad jag vill belöna.

Hör och häpna men jag och Aska har börjat fått in stadga i vissa saker! Pratade om stadga med mina träninskompisar för några veckor sedan, en av dom visade upp hur duktig hennes hund var på nosduttar, han var verkligen en stjärna! Jag blev inspirerad och dagen efter så tränade jag med Aska. Som med allt annat har jag ju problem att hon inte håller en position länge, funkar det inte så försöker hon med något nytt. Med nosduttarna har hon ju duttat, och duttat, när inte det fungerat har hon provat att dutta igen fast lite hårade. Har istället för nosduttar tränat på hakan i handen. Där har vi haft samma problem, hon har tryckt dit hakan och om jag inte belönat på en gång har hon tryckt igen och lite hårdare och så håller hon på tills och hon blir väldigt intensiv i sina duttar. Lyckades fånga sekunden precis innan hon började dutta igen och belönade då, tränade utan klicker då hon skruvas igång så mycket på den. Nu har vi kört det litegrann och hon har verkligen fattat grejen, hakan ska vara i handen stilla! Är så imponerad över min lilla hund, detta har tidigare känts som något vi aldrig kommer klara av.

Såhär kan det se ut när vi tränar inomhus, tur vi har bra speglar i hallen och en liten hund så man får plats 😉

vineter

1 kommentar

  1. Va roligt att det börjar ordna sig med stadgan. =)

Leave a Reply