Vilken dag!

Onsdagar har blivit träningsdagen med stort D för oss, på morgongen var vi på Gävle BK och körde agility. Vi körde en bana som vi fick göra igår på kursen. Igår gick det sådär, Aska är fortfarande obekväm på själva kursen sen incidenten förra gången. Idag gick det kanon, var riktigt nöjd med hur Aska tog slalomet sista gången. På kvällen åkte vi iväg till Valbo BK på deras allmänna träning, hade först inte tänkt åka dit men är glad att jag gjorde det. Fick ordning på apporten riktigt bra efter att hon varit lite tveksam sen hon råkade bli trampad på.

Imorgon ska vi ha en träningstävling i lydnad med en av Annas andra tävlingslydnadskurser, ska bli riktigt roligt. Sen har vi ett kurstillfälle kvar men det missar jag tyvärr då jag ska åka på Hultsfredsfestivalen. Sen har vi uppehåll med kurser i sommar och fortsätter med tävlingslydnad till hösten. Vi kommer nog även gå en fortsättningskurs i agility. Känner dock att jag och Aska behöver lite vila. Jag har fokuserat lite för mycket på träning på senaste tiden och nog nött på lite för mycket. Jag har lekt alldeles för sällan med henne vid tillfällen som inte handlar om träning. Så nu ska jag värdeladda våran relation ordentligt igen och gå ut och leka och ha skoj utan massa krav och mål, vi ska göra det bara för att det är roligt. Jag tror att det är nyttigt att ha mål också när man tränar men jag har nästan glömt av att bara umgås med min hund ute, som vi gjorde förr. Nu är det dags att hitta en bra balans mellan träning, vila och skoj! Aska tycker ju självklart att det är roligt att träna annars skulle vi inte hålla på så mycket men jag känner att jag måste leka mer med henne, så jag blir världens bästa lektant igen.

1 kommentar

  1. vadå för incident? jag leker också ganska lite med Polly… orkar inte riktigt… det får mannen göra istället… jag känner dock att en bra lek stärker förhållandet och därför borde vi alla leka mer.

Leave a Reply