Träningstävling

Igår hade vi då träningstävling och jag är verkligen jättenöjd! Körde inte hela ettan eftersom att vi inte kan den än. Körde allt utom läggande & ställande under gång, för det kan vi inte än. Hade först tänkt köra läggande under gång med backande förare men märkte att det inte alls satt när vi värmde upp. Funderade ett tag på att ändra till ställande under gång istället men det kändes inte schyst mot Aska när jag märkte att hon inte till 100% förstod vad jag ville. Men nästa gång kör vi hela ettan! Körde en variant av tvåans apportering också, hon sitter i usprungsposition jag slänger iväg apporten, Aska hämta den och lämnar av den framför mig. Det här gick jättebra när vi tränade på klubben i onsdags men igår satt hon kvar när jag kommenderade. Anna och Svante sa att det nog berodde på att hon tappade självförtroendet i första apporteringen vi gjorde (i enlighet med LK1), jag drog undan apporten fast Svante sa att han trodde att att hon tagit den om jag inte gjort det för hon såg så bestämd ut. Det blev lite pannkaka med båda apporteringarna alltså men det är bara att träna vidare. På tandvisningen så backade hon undan men det vet jag att hon gör, jag börjar tro att vi får vara så redo när vi startar LK1 att vi kan ta ett första pris på en gång och gå upp i tvåan så vi slipper tandvisningen fler än en gång 😉

Nu tar jag det lite huller om bulle här men i alla fall så började vi med platsen, där Aska först satte sig upp och sedan ställde sig upp. Hon sprang inte fram till någon annan hund och jag är 99,9% säker på att hon aldrig skulle göra det. Hon ställde sig istället upp och bara stod kvar och tittade. Så det gick ju inte kanonbra direkt. På hopp över hinder så tjuvade hon första gången men det förstod inte domarna först så hade hon inte tjuvat hade det blivit en tia där 😉 Andra gången tjuvade hon också men jag hann hejda henne så hon stannade precis framför hindret och fick ta det typ stillastående men det klarade hon galant. Inkallningen gick jättebra förutom att jag gav DK men det var nog inte som Aska behöver trodde Anna, bara något jag lagt mig till med.

Vi började ju så klart men linförigheten och här kan jag bara säga att jävlar vad stolt och lyft jag kände mig när vi gick ut från klubbstugan efter att da gått igenom allas insats! Fick beröm för att vi fått till friföljet så fint och fick höra att jag verkligen skulle vara nöjd med det! Kändes så himla roligt att höra att vi gjort ett bra jobb. Det är det som är så himla bra med Anna som instruktör och övriga personer i dels våran kusgrupp men även i träningsgruppen, vid varje sånt här tillfälle vi haft (hade ett där vi filmades på kursen och sedan diskuterade vad vi gjorde bra/vad som kunde ändras på) har jag känt mig höjd av de andra alltså på så vis att vi fått mycket positiv, bra och givande feedback men även bra tips på vad vi ska jobba vidare med framöver. För mig är det så himla värt att ha dessa duktiga hundtränare omkring mig och få tips och råd, jag är ju bara nybörjare på lydnad så det är mycket jag inte vet och inte ser som dom som hållt på längre kan se.

Hade i alla fall en väldigt bra känsla när vi åkte hem och kände mig jättenöjd även fast det kanske egentligen inte gick jättebra men nu vet jag vad vi ska jobba på (visste ju lite sen innan) och har fått bra tips samt att jag faktiskt kan luta mig tillbaka och känna mig nöjd och stolt över vårat fria följ/linförighet.

Syrran ringde för en kvart sen och berättade att kullen som hon ska köpa valp ur är född! Hur spännande som helst!

1 kommentar

  1. Va kul att det gick så bra på träningstävlingen! Bra jobbat! =)

Leave a Reply