Varför en DSG?

Fick frågan hur det kom sig att jag skaffade just en DSG idag, antar att det beror på att jag mest tränar lydnad. Då är det kanske inte så konstigt om folk undrar varför jag inte skaffade en brukshund istället men saken är ju den att jag hade ingen aning om att lydnad var så fruktansvärt roligt när vi skaffade Aska. Jag hängde mest på Linnéa och gick en kurs i tävlingslydnad mest för att hon skulle göra det och kände att ja varför inte, sen dess är jag fast! Agilityn har liksom kommit i andra hand, fast den från början var tänkt att komma i första hand. Men jag ångrar verkligen inte mitt rasval för en DSG är en otroligt rolig hund att jobba med!

Är himla glad att jag är så öppen för att prova på nya hundsporter, annars hade jag ju aldrig upptäckt hur roligt tävlingslydnad är! Agilityn är också väldigt, väldigt rolig men inte alls lika kul som lydnaden. Men vi behöver inte begränsa oss, det fungerar alldeles utmärkt att köra både lydnad, agility, bruksspår och viltsspår!

Idag gick det förresten utmärkt att träna agility så gårdagens tasstramp satt inte alls kvar som tur var!

Aska tar ett självmant ärevarv i tunnel med favorit pipen. Förresten så kan ni klicka på alla bilder i bloggen så blir dom större.

1 kommentar

  1. jag har också fastnat för lydnaden, men det kommer nog inte bli 100% allvar förrän jag skaffar hund nr.2 i framtiden. just nu är det mest rallylydnad för oss 🙂

Leave a Reply