Hund-helg!

Oj vilken hundhelg det har varit! Helt underbart! Planen var egentligen att jag skulle åkt och hälsa på min kära vän Lojs i Uppsala men hade lite glömt bort tävlingslydnadskursen när vi bestämde det. Fick tyvärr ställa in =/ Men ägnade då istället helgen åt massa hundaktiviteter! I lördags var det spår som gällde, Aska gick helt fantastiskt bra på sitt spår! Hon har nog aldrig gått så bra förr och jag är fortfarande lycklig över att hon var så duktig! Hon fick ett cirka 350 m (tror jag) långt spår. Och hon tog det klockrent och löste alla problem själv! Spårade med lina för första gången då, nu när vi går lite längre spår finns det ju faktiskt en mening med att ha lina. Men i början när vi la spår ca 70m rakt in i skogen så var den mer i vägen. Spår är verkligen så himla kul och något som är ännu roligare är att mamma börjat spåra med Signe & Doris familjens dvärgschnauzrar på 11 resp 10 år (snart 12 och 11 år!!). Dom båda tanterna ÄLSKAR det! Åh vad kul dom tycker att det är! Doris är jättetaggad varje gång hon förstår att det är spår på gång. Har aldrig sett henne så uppe i varv inför en aktivitet. Och dom är duktiga också vill jag lova, både mamma och hundarna. Så himla kul att se!

Nåväl det var lördagen det, Linnéa, C-J och Disa var ju såklart också med då. På söndagen provade vi på viltspår. Eller ja vi hade inget blod, det blev en liten miss där. C-J hade ringt till Arken Zoo för att höra om dom hade blodpulver och det fick han veta att dom hade. Så vi åkte dit men det visade sig att det hon trodde han frågat om var blodstoppare.. Och blodpulver hade dom inte. Så vi åkte till Sandviken och köpte fryst blod men det var ju ja fryst så det gick ju inte att spåra med. Men vi gjorde så att vi helt enkelt bara drog klöven i spåret istället och för Askas del var nog det bra. Hon tyckte faktiskt att det var lite läskigt med viltlukten och klöven i slutet var också lite läskig om än intressant. Sen var det ju en älgklöv också så den var nog lite stor. Klöven som Disa fick i sitt spår vägde nog lika mkt som Aska.. Disa tog såklart sitt viltspår klockrent, hon är ju för grym den hunden! Så himla kul att se henne spåra! Men inget blod i hennes spår heller då det var fryst. Men det kanske är lika bra för då får ju Linnéa & C-J lite tid på sig att söka tillstånd hos länsstyrelsen (vilket faktiskt krävs för att få lägga ut slaktavfall i naturen och nötblod räknas som slaktavfall).

Efter spåret hann vi hem och hämta godis och sen bar det iväg på tävlingslydnadskurs för Anna Hilding. Som vanligt var det jätteroligt och inspirerande! Jag gillar verkligen att gå kurs för Anna, tycker hon är toppen. Igår höll vi på lite med rapportering vilket kanske inte går jättebra med Aska men vi vet i alla fall hur vi ska träna vidare på det. Vi började även med “fot”, det gick lite bättre och eftersom att vi var i Annas lada så fanns det ju speglar som vi kunde använda oss av, hur bra som helst! Annars vill i alla fall jag gärna stå och titta ned på hunden för att se att hon söker kontakt med mig. Men med en spegel behövs inte det. Det kan dock vara lite svårt ibland att träna lydnad med en liten hund kan jag känna just för att hon gärna går en bit ifrån och är så långt ned haha.

En toppen helg var det i alla fall och jag är fylld av härlig inspiration för att fortsätta träna på de olika momenten vi påbörjat på kursen!

Leave a Reply