Jag gillar inte CM

Helt knäppt att det finns så många som tycker att han har en gåva och kan tala med hundar. Eller bara dom som tycker att hans metoder är okej för dem ger ju resultat. Tycker man att DETTA är okej kanske man ska tänka till igen. Halsbandet han använder på den stackars hunden är ett s.k stackel vilket är ett halsband i metall med vassa taggar/piggar som fäst in mot hundens hud för att det ska sticka in och göra ont. Mtp hundens reaktion gissar jag att det gör ordentligt ont. Att han sedan snackar om att hunden är dominant för att den skäller på motorcykeln? Jag är verkligen ingen hundtränare och skulle aldrig utge mig för att vara någon men jag läser mycket, frågar mycket och går kurser för att lära mig så mycket jag kan om hundar. Har svårt att tänka mig att hunden skäller på motorcykeln pga dominans? Aska blir  fixerad vid sopkvastar men jag vet att det i alla fall inte beror på dominans. Anledningen till att hunden skriker i filmen när CM korrigerar den beror nog inte på förklaringen han ger jag skulle gissa på att det beror på att det gör jävligt ont när han rycker tag i kopplet som är fäst vid stacklet..

2 kommentarer

  1. Erica Sjögren says: Reply

    Det är ju himla tur att stackel är förbjudet i Sverige i alla fall! Bortsett från typ vid träning av skyddshundar och så, men som jag har förstått det verkar det användas ganska ansvarsfullt och bara när det verkligen behövs… om det nu kan behövas någonsin är väl en annan sak, men träning av skyddshundar är ju faktiskt lite skillnad mot familjehundar så där ska jag inte uttala mig.
    Elhalsband däremot framställs ju också som nåt slags tortyrredskap, och det ÄR det fatiskt inte, förutsatt att det används på rätt sätt… Det ska ju vara på så svag styrka som möjligt, då blir det inte som en stöt utan bara som en vibration – har provat ett sånt mot huden själv. Kan inte se riktigt när man skulle behöva använda ett dock, men jag blir sur när okunniga uttalar sig om saker som att de vet allt 😛 I så fall kan ett vanligt stryp också vara ett tortyrredskap – använder man det på fel sätt kan man ju skada hunden, få den att kräkas, eller till och med ta död på den. Men stryphalsband kallar ju ingen för tortyr 🙂
    Aja, det hade inte med saken att göra iofs! Men som sagt, tur att stackel är förbjudet, för det ser inte trevligt ut. Dock har jag faktiskt sett avsnitt där CM har använt sånt och förklarat noga vad det är, hur det fungerar, varför man använder det, hur viktigt det är att använda det på rätt sätt, och att han väljer att använda det enbart för att det är vad ägarna använder på hunden annars. Det försvarar visserligen inte användandet det minsta, men det är ju åtminstone tur att han förklarar att det är farligt om det används på fel sätt osv!

    1. Ja fast ska man använda elhalsband måste man ha extremt bra timing annars kommer hunden inte koppla ihop elen med det som den gör “fel”. Jag personligen har väldigt svårt att se när det någonsin är motiverat att använda elhalsband eller stackel. Men som du skrev så är det ju tack och lov förbjudet i Sverige! Just i detta klipp så tycker jag att stackeln är sjukt omotiverad. Och sen tycker jag synd om hunden som verkar bli sjukt stressad när han rycker till, kanske inte helt konstigt.. För hunden löser han väl inga problem den törs väl inte vara visa symptomen och då tror ägaren att det är borta. Jag har sett tillräckligt av CM för att tycka att hans metoder är något som jag aldrig kan tycka är okej, målet helgar inte alltid medlen. Har bl.a. sett en video där han använder stryphalsband/snara och bokstavligen talat kväver hunden så den ligger still och är “lugn och undergiven” som han säger. Även om det är “taget ut sitt sammanhang” så tycker jag ändå att det är illa som fan och inte ett okej sätt att hantera än hund. Är helt övertygad om att jag skulle resonera på samma sätt om jag såg det i sitt sammanhang så att säga.

Leave a Reply