Vi känner inte alla

Efter att jag skrev mitt inlägg om att alla ska hälsa på Aska tidigare idag så har jag försökt att vara sträng med att alla inte ska hälsas på. Det händer rätt ofta att folk stannar upp och kollar på oss när vi är ute och tex leker eller när vi är på Askas kiss & bajs ställe. Många söker kontakt med Aska och med mig men dom säger inget. Förr har det blivit så att jag sagt hej när dom stått där och stirrat på oss och så har man börjat prata och Aska har fått hälsa osv. Idag har jag tänkt på att hon inte ska få hälsa på alla och alla ska inte få hälsa på henne. Jag har istället sagt hej och sedan fortsatt med det vi höll på med, vissa har stått kvar och liksom väntat på nått mer (människorna alltså) antagligen vill dom att jag ska släppa det jag gör med hunden så dom får hälsa. Men jag har fortsatt med det vi höll på med och försökt ha Aska fokuserad på mig och det har faktiskt gått jättebra!

Och när jag märkt att någon varit på väg fram för att hälsa eller försökt locka på henne så har jag försökt få hennes uppmärksamhet och försök få henne att stanna hos mig. Det har faktiskt fungerat över förväntan! Lite godis så har hon gladeligen stannat hos mig! Till dom som lockat eller försökt hälsa på henne har jag bara hejat på och dom verkar förstå att Aska inte skulle hälsa idag. Träffade en granne i hissen idag också och jag sa till Aska att du känner inte alla och du ska inte hälsa på alla. Grannen sa att det var svårt att låta bli att hälsa för hon var ju så söt men hon förstod varför hon inte skulle hälsa. Och hon gjorde ingen ansats att kasta sig över Aska för att klappa heller. Jag tror att jag sett henne med en hund faktiskt.

2 kommentarer

  1. Tack 🙂
    Ja, det där med att alla tror att dom ska hälsa är irriterande ibland, men också bra träning att även om folk lockar så ska hunden stanna kvar.

  2. Bra! 🙂 Man kan bli omtalad som surtanten i området, men det är värt det att ha en hund sominte hälsar på allt. 😛

Leave a Reply