Kritiken

Här kommer då kritiken, som sagt inga skryt poäng men jag är nöjd ändå.

1. Platsliggning-avstår

2. Tandvisning – 7 “Något reserverad” (hon är reserverad och osäker på nya människor men vi har tränat på tandvisning och det har gett resultat)

3. Linförighet- 6 “Snett sitt. Släpper vid höger. Segt Sitt. Nosar. (Nosandet beror nog på att hon inte är helt bekväm i situationen)

4. Läggande – 0 “Ligger ej” (Vi har tränat mest på stå så hon ställde sig helt enkelt, jag är inte förvånad)

5.  Inkallande – 8 “Snett sitt. Någon tvekan”

6. Ställande – 6 “Tvekan framföring. Dk hand” (Ger DK med flit för att hjälpa henne)

7. Apportering – 5 “Tvekar släpper” (Hon slickade på apportbocken innan hon ville ta den haha)

8. Hopp över hinder – 8 “Segt sättande”

9. Helhetsintryck – 6 “Svår att få kontakt med” (Absolut! Tror att min nervositet påverkar henne, därför börjar hon nosa för att hon inte är bekväm)

Som sagt inga skryt poäng och jag kan konstatera att vi behöver tävlingsvana, främst jag så jag kan behålla en bra känsla. Det är oerhört viktigt för Aska att matte känner sig trygg.

4 kommentarer

  1. Bra för att vara första tävlingen (med poäng), men det kommer ni att höja;)

  2. Jag har kommit hem från många tävlingar utan pris och ändå varit nöjd. Sätter man ett personligt mål och sen klarar det så är det ju klart att man skall vara nöjd oavsett var poängen blir. Det viktiga är ju att man har roligt 🙂 Så grattis till en bra känsla, det är guld värt!

  3. Ja, det gäller att man själv är bekväm i situationen. Sen ett tips är att när du sätter upp mål för tävlingar, strunta i att sätta upp mål att ni ska nå en viss poäng eller så. Sätt istället upp mål att en viss känsla ska infinna sig. Jag tycker i alla fall att det är lättare att få nervositeten att släppa då.

  4. Att hunden vägrar visa tänder, nosar när den är obekväm och har svårt att få kontakt med är ett NATURLIGT hundbeteende. Jag blir förvånad om hunden gör tvärtom. Fattar inte varför detta måste dömas…

Leave a Reply