Hundmöten

Mötte en tjej med en vhihuahua idag när jag var ute med Aska & Ester. Aska gick fint med ögonkontakt hos mig och Ester gick på min andra sida, även hon ganska ointresserad av den andra hunden. Chihuahuan däremot går upp i varv och skäller, då tar tjejen som går med hunden tag i den och lägger den på rygg. Hundstackarn skriker och blir uppenbarligen rädd, kan inte låta bli att undra vad hon ville åstadkomma med det. Hennes hund lär ju knappast bli tryggare i hundmöten om hon lägger den på rygg varje gång den möter en annan hund…

Jag kan ha förståelse för att man kanske säger åt en hund som man vet inte är osäker men jag förstår ärligt talat inte syftet med att lägga omkull hunden på rygg. Eller jo egentligen förstår jag väl, det är väl för att på något sätt visa dominans mot hunden men det fungerar ju inte så. Det är så beklämmande att det fortfarande finns hundägare som tror det är nödvändigt.

6 kommentarer

  1. usch.. jag vet också personer som gör så. tror det ligger mycket i det gamla tänket om dominans osv.. okunskap helt enkelt.

    tack för kommentaren 🙂

  2. Tyvärr dominansmyten sitter djupt i de flesta hundägarnas skallar… ser sådant ganska ofta… värre nog när de slår hunden med kopplet.

  3. Tråkigt med folk som gör så.. måste ju snarare skapa ännu mer osäkerhet än trygghet. Trist att “dominanstänket” fortfarande finns kvar hos många..

  4. Så tråkigt att se 🙁 verkar vara vanligt hos modehundsägare – som vavva och am/staffar.

    Sv: vi har henne ungefär en gång i månaden nu. 🙂 i ungefär en vecka. Hoppas på mer snart!

  5. Jag ser också sånt lite då och då här. Det är riktigt tråkigt att se…

  6. Verkligen tragiskt med folk som gör så :/

Leave a Reply