Dansk/Svensk Gårdshund i Gävleborg

Jag är med och skapar en aktivitetsgrupp för alla som har en dansk/svensk gårdshund och bor i Gävleborg, självklart är man välkommen om man bor på andra ställen också men våra aktiviteter kommer att hållas i Gävleborg. Adressen till vår hemsida är http://dsggavleborg.se sprid den gärna till dom som ni känner som har en gårdshund!

4 kommentarer

  1. sv:Vilken tur att någon annan förstår!
    Det verkar som om de flesta hundmänniskor jag pratar med försöker förstå ägaren till hunden som springer lös.. jag blir så trött, och jag är ju själv hundägare och skulle aldrig låta min (fortfarande valp men okej) springa lös, för jag vet att han inte lyssnar på mig om han får vittring. Både för andras skull men mest för min egna.

  2. Sv: Absolut, vi är av helt samma åsikt!
    Ofta får jag höra av speciellt såna här CM-fans att rang finns mellan människa och hund eftersom det är rang mellan vargar, men nej, rang finns inte mellan vilda vargar och dessutom är ju inte hunden någon varg. Nu skall den här “hundviskaren” också komma till Finland, usch, kommer bli ännu sämre hundtänk här i Finland efter det kan jag tänka mig :/

  3. Sv: Ja, exakt!
    Har en bekant som jag tycker uppförde sig väldigt illa mot sin valp och sina andra hundar, när valpen försvarade en resurs satte hon sig på den, jag försökte förklara att det var resursförsvar och att valpen gjorde helt rätt men personen vägrade tro mig och säger att valpen försökte klättra i rangskalan, vad jag än sade och hur många länkar och föredrag jag visade vägrade personen ändra åsikt, CM:s program är farliga!

  4. Ja när man tänker efter så använder man sig nog mer av horsemanship mer än vad man tror. Och de gäller nog genemot de flesta djur.

    Precis man måste ju på någotvis markera ett oönskat betende hur ska de annars förstår att det gör “fel”? Visst man ska vara noggran med beröm och eftergift när de gör som man önskar och vill men man måste ju få säga till att man inte vill att det naffsar i en när man täckar, eller hyttar men benen vid hantering eller som du säger reser sig. Det handlar om säkerhet samt att framhäva de bra egenskaperna.

    Ja jag brukar ha callie lös på banan, nu va det dock ett tag sedan men jag brukar jogga lite, hoppa över stocken och hon följer gärna med. Hon brukar gå lös brevid när jag plockar undan hindrena.
    Det är en underbar känsla att få en sådan underbar vän!

    Du och Missy hade en väldigt speciell relation och där kan man verkligen säga att ni kände varandra. Du gjorde ett kanon fint jobb med henne!

    Det jag har lärt mig främst av alla jag har lyssnat på är att ta lite av de man tycker låter bra och funkar för oss som team och sedan bilda mig en egen uppfattning. Blir så lätt att man lyssnar blint på någon men det finns så sjukt många olika åsikter inom allt och speciellt inom hästar och ridsport så man får sålla lite och ta det som passar och kanske inte suga åt sig allt.

    Jag skulle behöva hitta ett sätt där man kan vinna Bojsan så hon ser en som ledare även vid lastning, Callie har jag inga problem med alls på den fronten men då har vi haft varandra i över 4 år. Men Bojsan är lite svårare, hon blir liksom “kör i vägg” men jag jobbar på det. Vi har ju ändå inte umgåtts så himla länge så man får ge det tid. Inte jäkta så allt jobb går förlorat.

    Kul att följa dig och Aska, skulle va kul att se er träna någon dag =)

Leave a Reply