Hundexpert?

Det HÄR klippet väcker faktiskt lite känslor i mig. Okej dom är inte sjukt hårda på hundarna men varför lär Barbro ut att man ska rycka i hundens koppel? Det kan inte vara bra för nacken att man rycker i kopplet så hela hunden flyger iväg. Jag tror inte det i alla fall, varför tränar man inte på kontakt och bygger upp en positiv förväntan inför hundmötena istället? Jag skulle faktiskt ändå tycka att det vore bättre om man kanske petade till hunden och sa nej istället för att rycka i kopplet om man nu inte vill träna kontakt..

Det kan ju inte vara bra för så små hundar eller någon hund överhuvudtaget att man rycker i kopplet? Jag har sett folk som rycker i kopplet och sen “piskar” hunden med kopplet när den drar. Alltså dom tar inte öglan men piskar likväl med den den som löper mellan hundens hals och handen. Lägg ned lite tid på att jobba på kontakten med hunden istället tycker jag. Sen är det kanske inte alltid så enkelt men jag tror att det kan bli stora skador på hunden om man går och gör “små” knyck i kopplet så hela hunden flyger iväg..

5 kommentarer

  1. Vad irriterad jag blir på Barbro! Att knycka sådär kan ju lätt skada halsen och jag tyckte det såg ut som att hon faktiskt tog i. Har sett andra klipp med henne som jag inte heller gillar. Förstår inte varför de har valt att ha just henne i programmet, borde finnas många bättre som kör på snälla metoder och inte med metoder som kan medföra skador.

  2. tack för din kommentar! Håller helt och hållet med dig!

  3. Barbro är fan inte klok på en fläck. Finns inte på världskartan att ha en sån hundsyn som hon har! USCH!!! Fullkomligt ologiskt hundtänkande, snacka om att leva kvar på 80-talet fortfarande. En idé vore ju att kärringen läste på lite om dagens psykologi och etologi….

  4. Vad ska man säga?! Det är ju så långt ifrån ens egna tänk så det får inte plats på kartan…..Jag strävar hela tiden för det egna valet. Och med den tanken så skulle det med Barbros metod betyda att hunden tänker: Annan hund- obehagligt! Medan jag vill att hundarna ska tänka Annan hund- jag VÄLJER matte.

  5. Har också sett det där klippet och reagerade också på det, tycker det är väldigt onödigt att hålla på sådär. Babro borde lära sig skvallerträning och vikten vid kontakt!

Leave a Reply