Spåra ut!

Idag spårade vi igen! Jag, mamma och Marie, mamma spårade med både Signe & Doris och snacka om att Doris tycker att spår är kul, hon är heltaggad på det! Marie spårade såklart med sina hundar. Och självklart spårade jag med Aska. Jag tycker det gick bra, la det längsta spåret hitills även om det inte var särskilt långt det heller egentligen. Men hon tog det bra, hon är dock lite snabb i spåren men ska prova att öka längden ännu mer så kanske hon lugnar sig när hon inser att spåret är längre. Jag tänkte även prova förlänga liggtiden, är ju lite ivrig och går dom ganska snabbt. Idag hade det legat i cirka 1 timme och 20 minuter. Egentligen bör hennes spår ligga minst två timmar så dom får “ligga till” sig lite. På tävling ligger dom mellan 60-80 minuter (tror jag?). Nu ska ju inte vi tävla i bruks för jag tror ärligt talat inte att en gårdis skulle ha så stor chans mot alla bruksraser.

Vi ska dock förhoppningsvis tävla i lydnad! Tävlingskursen börjar på lördag och jag tycker det ska bli jättekul! Det enda tråkiga är att våran aktivitetskurs tar slut på lördag.. Den har verkligen varit hur kul och inspirerande som helst! Jag har fått lite dille på att gå kurs just nu kan jag säga. Men det är så otroligt kul och givande plus att det finns så himla många roliga aktiviteter man kan göra med sin hund. Jag får svårt att bestämma mig och vill prova på allt, helst på en och samma gång haha 😉 Men så blir det såklart inte, vi provar på lite åt gången. Tävlingslydnaden ska även min syster gå och det ska bli superkul att gå kurs med henne! Vi har redan bestämt att v ska ha två fasta dagar i veckan då vi tränar tillsammans på det vi lär oss på kursen. Är extra kul att gå med henne för då kan vi peppa varandra och diskutera det vi lär oss.

På lördag ska jag även på en föreläsning med Memea Mohlin som hålls här i Gävle, ska bli jätteintressant! Blir en riktigt härlig hunddag på lördag!

Leave a Reply