Spår

I lördags fick jag och min syster hjälp av vår snälla moster, hon visade oss hur man spårar med hund. Aska förstod inte alls vad som skulle göras så det gick Inge vidare. Vi hade lagt två spår och första gick inte alls så jag fick gömma mig längst bak på sista, gick lite bättre då. Jag fick i alla fall väldigt bra tips på hur jag ska få upp Askas intresse för spår.

För Disa (syrrans hund) gick det bättre, hon var jätteduktig! Hon hade visserligen spårat förr men verkar ha en fallenhet för det. Sen fick vi även se vår mosters båda hundar göra sina spår och dom båda va superduktiga. Den ena hade varit som Aska när hon tog över henne men var nu jätteduktig. För att inte tala om hennes malle, han blev jag jätteimponderad av! Men det ligger ju en hel del träning bakom, men nu när jag vet hur jag ska göra så har jag spårat själv med Aska två ggr den här veckan. Eller ja spårat kanske man inte kan kalla det då jag inte lagt ett spår. Men vi har gjort spårövningarna som vi fick som sedan ska göra att vi ska kunna spåra. Det har gått ganska bra, Aska har ganska svårt att koncentrera sig känner jag, men hoppas det ska bli bättre när hon verkligen fattat grejen. Idag får hon vila litegrann och fundera över det vi gjort dom två senaste dagarna.

Det är väldigt roligt i alla fall även om vi kanske aldrig blir lika duktiga som proffsen 😉 Men det viktigaste är ju att jag och Aska har kul och det har vi!

20110812-100442.jpg

Leave a Reply