Dag 13 – En ras du inte vill ha

Dag 1 – Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?

Dag 13 – En ras du inte vill ha

Oj det finns många raser jag inte skulle vilja ha. En hel del av dom skulle jag mest troligen kunna äga och ge dom ett lyckligt och bra liv men jag skulle ändå inte vilja ha dom pga olika anledningar. Men det är en ras som jag är helt övertygad om att jag aldrig skulle klara av att ge den vad den behöver och det är Border Collie. Dom är säkert jättetrevliga hundar men dom behöver så himla mycket stimulans och jag tror inte att jag skulle kunna ge en BC allt dom behöver. Det krävs ju lite mer än att bara träna agility och vardagslydnad med en BC om man säger så.

Jag har träffat en del BC som inte får tillräckligt med aktivering och stimulans och som egentligen går som rena sällskapshundar och dem hundarna har inte jag uppfattat som särskilt harmoniska. Så nej en BC kommer jag nog aldrig skaffa. Jag har inget emot rasen men jag har något emot dem som skaffar rasen och inte inser/tar reda på vad det är för hund och vad den behöver.

Jag kan komma på flera raser som jag vore en olämplig ägare till då dem inte passar det jag söker i en hund men varför lista upp alla.

Leave a Reply