Dag 12 – En ras du skulle vilja ha

Dag 1 – Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?

Dag 12 – En ras du skulle vilja ha

Det finns några raser som jag skulle vilja ha, förutom en Gårdshund då såklart! Förr hade jag nog svarat Bullterrier på denna fråga då jag tycker dem jag har träffat varit så härliga och underbara. Det jag läst om rasen stärker bara min uppfattning, sen är dom otroligt söta också. Men jag tror inte att jag är rätt ägare för en bulle så därför har det inte blivit någon. Spontant utan att veta så mycket om rasen så skulle jag nog också kunna tänka mig en lancashire heeler, det är en trevlig ras tycker jag. Men skulle det bli aktuellt så skulle jag självklart läsa på mer om rasen.

En annan ras som jag läst en hel del om är kelpien. Har tyvärr inte träffat så många kelpies men av det  jag läst om rasen så verkar det vara en ras som passar mig. Det verkar ju vara en hyfsat mjuk ras precis som gårdisarna och det är något jag tycker om i en hund. Det är såklart mer än bara den egenskapen som lockat mig till kelpien och gjort att jag tror att jag eventuellt skulle passa med en kelpie. Men jag vet inte om nästa hund blir en kelpie, först måste jag fundera på om jag har tiden och lusten att aktivera en hund så mycket som en kelpie behöver för att må bra. För även om jag anser att Aska behöver aktiveras för att må bra så tror jag att en kelpie kräver mer.

Jag vill gärna ha två hundar i framtiden men sen ska man ha tid att aktivera två hundar också. Jag vet ju ungefär vad Aska behöver för att vara nöjd och det är ju inte säkert att jag känner att jag har tid med en till hund som kräver lika mycket eller mer när vi skaffar en till hund. Det får tiden utvisa helt enkelt. Men innan en till hund kommer på tal så Aska få växa upp och bli åtminstone 2-3 år. Så jag har ju några år på mig att fundera vad nästa hund ska vara av för ras om det inte blir en gårdshund 😉

Leave a Reply