Klippa klor

Idag har Aska gjort ett stort framsteg. Eller så kanske det snarare är jag som gjorde ett framsteg jag har inte riktigt bestämt mig än. Jag klarade i alla fall av att klippa klorna på henne själv idag, vi har försökt göra det minst 1 gång i veckan sedan vi fick hem henne. Men vi klipper så klart jättelite varje gång! Men idag så jobbar Ola kväll och vi hann inte på att göra det tillsammans innan han åkte till jobbet så jag tänkte att jag får försöka själv. Hon ville inte alls vara med från början så jag höll fast henne tills hon lugnat sig och försökte klippa då började hon åla sig igen och jag höll och försökte lugna. Och så fortsatte vi ett litet tag, hon fick självklart lugn beröm så fort hon blev lugn. Men till slut så bara slappnade hon av och lät mig klippa, hon till och med somnade!

Jag fortsatte att klippa när jag ändå var igång. Kände att det var lika bra, hon var väl halv vaken men jätteduktig ändå tycker jag. Hon tycker ju egentligen inte att det är obehagligt att få klorna klippta det är bara själva momentet att vara stilla som hon har svårt för. Hon är så pass aktiv och vill helst att det ska vara full fart hela tiden! Vi försöker träna jättemycket på passivitet och det går bättre och bättre. Men ibland är hon så uppe i varv och övertrött/överstimulerad att man helt enkelt får ta upp henne och hålla henne tills hon lugnar sig. Då brukar hon oftast somna rätt fort när hon väl lugnat sig.

Ikväll ska hon få följa med mig till stallet, jag har redan varit där tidigare idag och mockat och fixat maten så allt är klart. Men det är jag som har kvällen ikväll så jag måste åka dit och ge hästarna kvällsmat helt enkelt. Hon har varit i stallet två ggr förr och hon har fått titta på Missy och Missy har fått nosa försiktigt på henne. Missy verkligen älskar hundar så hon blir gärna alldeles för på och många hundar tycker det är obehagligt så jag tänkte låta Aska bekanta sig med hästarna i sin takt. Jag vill inte att hon ska bli skrämd nu när hon är ung eftersom att jag gärna vill att hon ska kunna följa med till stallet sen när hon blir stor. Men det är ju en bra sak om hon har lite respekt för hästarna. Men de ggr hon varit med i stallet har vi varit där på kvällen när inga andra är där och Aska har fått springa på stallgången och undersöka lite och äta hässkit när alla hästar står inne i sina boxar. Bilder kommer kanske senare ikväll från stallet. Tänkte att jag skulle försöka rensa ut mitt skåp i omklädningsrummet där också.

1 kommentar

  1. Tycker du verkar mycket duktig med lillvalpen! 🙂

Leave a Reply