Tugga, tugga, tugga!

Aska verkar har kommit in en period då hon verkligen tuggar på allt. Träpallen som står i hallen, listerna och soffan är en favorit. Hon brukar krypa in under soffan och tugga på den. Ropar man ut henne så kommer hon ut väldigt glatt som tur är. Snart är hon så stor så hon inte kommer in under soffan längre! Hon har faktiskt växt jättemycket på dom här två/snart tre veckorna som hon bott hos oss! Snart kommer liten valp vara stor! Men när hon blir stor kommer ju förhoppningsvis detta eviga tuggande ta slut!

Det är så svårt att greppa att hon snart kommer vara en stor hund. Eller ja så snart kanske det inte är. Men just nu känns det rätt overkligt att hon kommer bli vuxen haha. Även om vi självklart är fullt medvetna om det och det fanns självklart med i beräkningarna när vi köpte henne 😉 Men man lever verkligen i nuet med en valp, kanske lite för mycket. Tiden går så fort och jag börjar känna att det är dags att börja ensamträna henne väldigt försiktigt och väldigt lite. Men i alla fall börja litegran så man kan träna henne under en lång period. Det tror jag personligen är det bästa att börja försiktigt och ge det tid helt enkelt.

Nu har vi i alla fall anmält oss till en valpkurs. Det ska bli väldigt roligt och förhoppningsvis givande för oss alla men framförallt så hoppas vi att vi ska lära oss massor. Den börjar i mars så Aska kommer vara lite mer än tre månader när vi börjar. Hon blir ju 12 veckor nästa onsdag! Som sagt tiden går så fort!

1 kommentar

  1. OMG! Jag smälter….. vilken skönhet! :’)

Leave a Reply