Jag

Har hört att det ska komma snö inatt, åh jag hoppas! Enda problemet är att Missy inte är vinterskodd än men om det kommer snö får jag skruva i brodd i dom hål som finns iaf. Men snö är så underbart!

Man går från det där här (jag hade ramlat i leran när vi skulle få ut en rundbal gammal bild från 2008..) till det här:



 

2 kommentarer

  1. Sv: Tack! 🙂

    Jazz är så löjlig så han vill vända och blir riktigt olycklig om det börjar regna när man är ute 😉

  2. Jag räknade lite snabbt nu på morgonen och hennes behov är täckta med 9 kg hösilage och 0,4 kg teknosan lusernpellets + 30 g mustang mineral blå.Och då hamnar hon på en kvot på 6,3 vilket borde vara lagom.Och mineral värderna är då i balans oxå.
    Jag räkade henne på 500 kg ändå trots att det inte är hennes matchvikt kanske .500 kg är lite mycket på en så pass liten häst.Min knas väger 550 kg och är strax över 160 Det är inte lätt att uppskatta vikt.Normalt sätt brukar man försöka räkna som så på hästar i överhull att man räknar på den vikt dom egentligen ska ha.
    Men hur som helst
    antar att hon sedan ska sättas igång och då kommer det antagligen kosta på lite för henne att omvandla fet till muskler igen dessutom stundar vintern med kyla och det tar på energireserverna.Jag vet inte vad du har för fodermedel att tillgå där du bor ?Du får gärna berätta det så kan jag räkna om med de fodermedlen i stället.Hör gärna av dig om du undrar över något=)
    mvh Hanna

Leave a Reply