Retuscherat vs Orginal

Har suttit och lekt i photoshop i flera timmar nu, hittade en “tutorial” för hur man sminkar och fixar hud i PS, själva sminkningen med ögonfransar & eyeliner var löjligt lätt. Bara att tanka ned penslar och eyeliner målade man bara på med burn tool. Kan tänka mig att det är en annan femma dock om man vill sminka med ögonskugga och hela köret. Jag brukar ju inte göra sån här redigering/retusch på mina foton men lite kul att sitta och leka, dock inget jag kommer börja med på dom seriösa bilderna. Dels är det jättesvårt att få till en bra hudton och sen tycker jag inte att man kan göra det helt snyggt, ser nästan alltid onaturligt ut, ingen är perfekt. Jag lyckades ju inte få till sån där riktigt slät hy som vissa kan få till men det ser bara fejkat ut enligt mig. Visst kan jag tycka att det kan vara okej att retuschera bort en stor finne från en bild tex men gränsen till att göra för mycket är hårfin.

På den här bilden så har jag lekt lite med huden, ögonen samt make up. Har lagt på extra ögonfransar i PS och även ritat dit eyeliner. Den vänstra är den retuscherade varianten och den högra originalet, en lite rolig sak tycker jag är att jag faktiskt dragit ned färgen på läpparna på den retuscherade bilden för dom såg så onaturliga ut. Som ni ser på den högra så är dom riktigt rosa och glänsande, detta berodde på att jag faktiskt hade läppglans när jag tog bilden.

Jo förresten, jag har färgat håret, hiss eller diss?

Hur som helst, vet inte om man ser skillnaden så bra. Tycker alltid att det är svårt att få till en bra bild där man verkligen ser resultatet, kanske om man lägger upp båda bilderna i sin helhelt? Sen tror jag att det blir mindre skillnad när bilden redan från början är en bra exponerad bild, har inte dragit något i curves eller bättrat på några färger i efterhand i Photoshop på den här bilden.

1 kommentar

Leave a Reply