Fotograf

Det är lustigt egentligen, idag är alla fotografer. Alla som lägger in bilder på sin blogg kallar sig fotografer. Vad krävs för att man ska kunna säga att man är fotograf? Att man fotar landskapsbilder och porträtt bilder ur oorginella vinklar med sin lilla komkaptkamera?

Måste man överhuvudtaget ha någon känsla för foto? Behövs det någon originalitet i bilderna? Spelar det roll om vem som helst hade kunnat ta bilderna man lägger upp? Jag blir ofta både förvånad och inte förvånad över bloggar man stöter på där tjejen som bloggar kallar sig fotograf och bilderna är sjukt tråkiga och tagna ur dåliga vinklar och dåligt exponerade.

Jag har pluggat foto i tre år men tror ändå inte att jag skulle kalla mig fotograf, kanske? På min portfolio som jag ska lägga upp kallar jag mig ju fotograf? Men jag är mer av en fotoentusiast egentligen, jag är inte överdrivet duktig. Stundtals vill jag tro att jag har min egen nisch min egen stil men jag vet inte. Jag är kanske precis som många tjejer som kallar sig fotografer, oorginell och inte särskilt duktig.

Detta är i alla fall en av dom bättre bilder jag tagit på min vackra vän Sandra.

Jag tänkte egentligen skriva ett inlägg om en Kings of Leon låt men eftersom att youtube bråkar med mig får jag ta det senare.

Leave a Reply