Om Emma

Emma heter jag som skriver denna blogg, bor tillsammans med sambo och hunden Aska i centrala Gävle. Jag är född och uppvuxen här men har även hunnit med att bo i Uppsala & Stockholm. Utöver hundintresset älskar jag att resa, det har hittills tagit mig till bland annat Tokyo, Las Vegas & New York, samt några europeiska länders huvudstäder. Jag har även på senare år blivit en träningsnörd, samt att jag hittat tillbaka till ett intresse jag hade när jag var yngre. Nämligen utförsåkningen, nu för tiden är det bara snowboard som gäller men jag började som liten på skidor. Det är kärleken till vintern och närheten till storstaden med spelningarna och de stora konserterna som gör att Gävle känns som ett perfekt ställe att bo på just nu.

Djurintresset är något som jag haft så länge jag kan minnas, började rida på ridskola när jag var sju år. Det intresset slutade med att jag och syrran av en slump köpte två egna hästar. Min medryttarhäst jag hade när jag gick på gymnasiet i Uppsala blev väldigt illa skött mitt näst sista år på gymnasiet så vi tog helt enkelt hem hästarna. Tyvärr fick jag låta min fina vän Missy somna in i Augusti 2011 då hon bröt benet i hagen.

Hundintresset har även det följt med sen barnsben. Även om vår familj inte skaffade första hunden först när jag var ca 11 år gammal, så har jag ändå alltid haft hundar omkring mig. Jag och min syster fick tjata länge för att få mamma och pappa att skaffa hund igen. Först fick vi marsvin, som även om de är helt underbara djur inte mättade längtan efter en hund helt. Till slut fick vi vår största önskan uppfylld och numera är hundarna en så självklar del i vår familj. Min syster har två, jag har en och mamma & pappa har en och jag är ganska säker på att de inte har några planer på att leva hundlöst i framtiden 😉 Vi är lite hundgalna helt enkelt!

Ma