Att hitta en balans

Nu var det ett tag sen jag skrev, så pass länge längesen att jag till och med fick frågan om Aska lever. Och ja hon lever ❤ Tack och lov! Hon blir sju i november i år. Vi var tillbaka till Djurakuten i förra veckan för det årliga besöket och det gick väldigt bra. Vad kan jag säga, det är som att vi äntligen hittat något som fungerar för henne. Det vi kör nu är kortison varannan dag (2,5mg) och spruta med vaccin varannan vecka. Så har vi kört sen oktober och det har fungerat över förväntan. Förra vintern la jag upp bilder på hennes tassar och bakom öron som nästan helt saknade päls, i år har hon all päls kvar och har inte alls kliat lika mycket. Någon gång i april kommer vi sluta ge kortison för att ha uppehåll till oktober igen. Så hon kommer gå långa perioder utan kortison.

Hon är ju allergisk mot både kvalster och vissa födoämnen så ibland kan vi behöver ge kortison om hon fått i sig något. Men jag måste säga att det känns så himla skönt att äntligen ha hittat något som fungerar. Något som verkligen fungerar. Vi har ju letat efter det här i ca fem år och det har varit många gånger då jag trott att vi inte kommer reda ut det. Då är ändå Aska långt ifrån det värsta dom sett på Djurakuten men ja allergi är inte kul. Men nu så äntligen har vi något som fungerar! Och det känns förbannat bra!

aska

1 kommentar

  1. Åh skönt att höra att allting är bra med er! Hon ser så söt ut i sin röda jacka 🙂 Se till att ge henne lite kli från mig!

    Mvh Carro

Leave a Reply