RLDN!

rldn-3

Aska och jag har numera tävlat klart i nybörjarklassen i rallyn! Gick in och kikade igår och såg att hon fått sin titel registrerad hos SKK! Vi tog våra sista godkända resultat på Nedansiljans BK. Ett på 78 poäng och ett på 92 poäng, jag är dock osäker på att jag fick rätt protokoll på 78 poängs rundan för avdragen var inte alls där jag trodde de skulle vara. En sak som däremot var lite tråkig var att vi inte fick en endaste rosett eller någonting. Okej vi kom 6:a som bäst och jag fattar att man inte kan ge rosetter till alla godkända, även om jag tycker det är hemskt trevligt. Men när vi har hållit lydnadstävlingar på klubben hemma har tävlande fått maila sekretariatet om de har chans till LP. Det står alltid i PM:et, jag kan inte låta bil att undra varför man inte kör samma på rallyn? Det är ju ändå en titel.

rldn-4

Försökte få till en sån där käck bild som “alla tar” när Aska höll rosetten.. Men det är ju inte riktigt så hon jobbar. Det här med att apportera saker är ju inte riktigt hennes grej. Det är väl mycket därför (och p.g.a platsliggningen) som vi tagit “indefinite hiatus” på lydnadsfronten. Dock kommer ju bärande av föremål även i rallyn så vi kanske kan ta upp lydnaden efter det och ta ett första pris i klass 1. Jag tvivlar egentligen inte på att vi skulle klara av det. Men jag tycker det är mycket pill i lydnaden, det är väl delvis därför jag tycker rally är så roligt. Det är lagom lätt helt enkelt, att få tävla i en sport som inte upplevs som så svår (för oss, inser att alla har olika förutsättningar) och bara rolig har gjort mycket för motivationen för mig! Självklart har vi lite att jobba på även där, måste få bort nosandet hon har för sig. För på våra riktigt bra rundor är det enda avdrag vi fått att hon nosar, så onödigt!

rldn-10

3 kommentarer

  1. Hej! Vilken söt liten gårdshund! Grattis till vinsten och lycka till i nästa klass! Jag tävlar också rally med min lhasa apso:). Kika gärna in på min blogg och hjälp mig välja den bästa bilden på min cavaliervalp, till en tävling! Kram.

  2. Stort grattis till Er! Bra jobbat och lycka till i framtiden!

  3. Grattis, vad kul! 😀

Leave a Reply