Klåddagbok

Aska

Den gångna veckan har varit riktigt bra för Aska klådmässigt sett. Inte för att den inte varit bra på annat sätt också men klådan har verkligen legat på en “bra” nivå (ingen klåda är givetvis den bästa nivån men är man allergisk så är mindre klåda en bra nivå). Skulle nog säga att hon legat någonstans mellan 3-4 på klådskalan närmare 3 än 4. Brukar alltid fråga husse vad han tycker när jag skriver om klådan för det är så lätt att bli hemmablind. Han blir ju såklart även det han med men det är bra att bolla med någon annan som också lever med hunden.

Nu i slutet av veckan har klåda tyvärr gått upp litegrann. Jag upplever att hon är som allra bäst efter att vi simmat. På simmet har vi ett nytt schampo, Probs Tjärschampo, det verkar nästan fungera bättre mot Askas klåda än vad Epi-soothe gör! Ska köpa hem det nästa gång vi är och simmar så vi även kan bada henne med det hemma. Tänkte även prova Probs Superkräm som tydligen ska vara superbra. Fick lite kräm av snälla Lotta att prova innan jag köpte en hel burk. Krämen är ganska dyr så det var skönt att få prova innan. Jag vet inte riktigt hur jag tycker den fungerar, Aska får ju tack och lov inga utslag, hon kliar inte upp sår osv. De värsta symptom hon har är ju en kraftig klåda som leder till hög stress. Så det finns inga specifika ställen att behandla och smörja in hela hunden går ju inte riktigt. Jag har gjort som så att jag smörjt med krämen där jag märker att hon kliar sig mycket. Det har fungerat bra men jag vet inte om det hjälpt så mycket att krämen är ett måste här hemma. Ska utvärdera lite mer innan det blir ett köp.

Idag ska jag åka till våran sommarstuga utanför Ockelbo för att få hjälp att ge Aska hennes spruta. I vanliga fall är det Ola som gör det för jag är så löjligt spruträdd! Men han är i Hamburg över helgen så då får djursjukskötare syster Linnéa spruta Aska, praktiskt lösning för mig! Vi har i samråd med vår fantastiska veterinär sänkt doseringen från 1,0 (mm?) till 0,6 och ska då även gå från en gång i månaden till varannan vecka. Detta p.g.a hon kliade mer efter sprutan när vi gått upp på full dos. Ska prova det ett tag och sedan stämma av med veterinären hur det går. Eftersom att vi går hos Djurakuten i Stockholm känns det väldigt skönt att även kunna få hjälp via telefon. Är det något som rör allergin som behöver ett veterinärbesök så åker vi dit, det är värt den hyfsat långa resan! Dom är verkligen jättebra där.

 

Leave a Reply