Klåda, klåda, ingen klåda?

Vi har börjat med hyposenssprutorna på Aska, hon har fått full dos tre gånger. Det vi märkt hittills är att hon börjat klia väldigt mycket efter sprutan, sen avtar det gradvis under de fyra kommande veckorna för att blossa upp igen efter nästa spruta. Har ringt Djurakuten idag för de sa att vi skulle höra av oss om klådan blev mycket värre efter sprutan och det blir den onekligen.

Nu har det snart gått två veckor sedan senaste sprutan, just nu tycker både jag och husse att hon ligger på en 5:a på klådskalan. Hon kliar sig på nätterna men hon avbryter inget för att klia. Direkt efter sprutan kan hon t.o.m stanna på promenaden för att klia. För någon som aldrig haft en allergisk hund förr kan det säkert låta helt galet att ge henne en spruta som hon kliar mer av. Anledningen till att det är så just nu är för att vi inte hittat rätt dos för henne, alla hundar är individer även när det kommer till detta.

Jag skriver inte så mycket som jag borde om allergin här i bloggen, det är säkert lätt att läsa min blogg och tro att jag har en helt frisk hund. Så är ju tyvärr inte fallet. Oftast känns det väl lättare och roligare att fokusera på det som är bra än det som är dåligt. Men jag ska bli bättre på att skriva om hennes klåda, dels för att det är bra för mig att gå tillbaka och titta men även för att någon som funderar på att köpa gårdshund kanske kikar in här. Nu är det verkligen inte alla gårdshundar som är allergiska, enligt veterinären vi går hos i Stockholm får dom in en hel del men jag har inga siffror på det. Jag känner inte till en enda en förutom Aska. Men det kan ju vara intressant att veta att problemet dyker upp i rasen ibland.

Idag ska vi åka iväg till en zoobutik här i stan som jag aldrig hört talas om förr. Men jag ramlade över dom av en slump för några dagar sedan och det verkar som att dom äter återförsäljare av ett fodermärke som har både hjort och häst i sitt barf-sortiment. Tänkte kika om dom har något sånt inne! Låter säkert makabert i vissas öron men jag blir nästan lite exalterad över detta. Inte för att jag älskar döda djur (är ju själv vegetarian) utan för att det betyder att vi får möjlighet att variera kosten för Aska som just nu bara äter ren.

Leave a Reply