Gör ditt egna hundgodis

Innan det stod klart att Aska var allergisk så köpte jag i stort sett allt godis till henne färdigt i  någon djuraffär. När hon sedan inte längre fick äta vad som helst blev jag tvungen att bli lite mer kreativ. Jag gav henne nästan uteslutande hemmagjort godis när jag väl insåg hur lätt det var att göra det själv! Det är dessutom billigare än att köpa färdigt och du har full kontroll över vad hunden får i sig! Bara fördelar enligt mig, enda nackdelen är väl att det givetvis tar mer tid än att köpa färdigt godis.

Jag brukar göra det väldigt enkelt för mig, mestadels torkar jag kött själv (ibland lyxar jag till det och gör älgköttbullar). Det tar minimalt med tid och Aska tycker det är gott. Jag brukar köpa Polaricas älg- eller renskav på Ica, det går givetvis lika bra med te.x viltmästarskav eller något annat. Det är verkligen hur lätt som helst, det krävs bara fyra enkla steg för att göra ditt egna mumsiga godis.

  1. Ta fram tre ungsplåtar och klä dom i bakpapper.
  2. Ta fram det kött du vill torka direkt ur frysen, dela upp det i bitar över plåtarna
  3. In med allt i ugnen på ca 50 grader, jag brukar låta det stå och torka över natten
  4. Häll ned ditt torkade kött i lämplig förvaringslåda, färdigt!

Enkelt va? Jag brukar som sagt låta det stå över natten vilket blir ca 8-10 timmar, vill man att det ska gå fortare går det även bra att torka köttet på 75 grader.

Älgskav
Älgskav

4 kommentarer

  1. Men så lyxigt och gott! 🙂 Tack för tipset.

  2. Tack för ett toppentips! Vi torkar mycket lever och hjärta, nyttigt men fasligt äckligt att hålla på med,

  3. Det där verkade så smidigt så testade det för ett tag sen och stackars Ziggy såg så äcklad ut så jag trodde att han skulle dö. Lilla primadonnan!

    1. Det är ganska vanligt att hundar som inte är van att äta rått kött i början brukar rata det. Har dock inte hittills stött på ngn som inte tycker om torkat kött 🙂 Men jag har hört att vissa hundar inte vill äta ren, det gjorde inte Aska heller i början. Tror det smakar väldigt annorlunda! 🙂 Synd att Ziggy inte gillade det!

Leave a Reply