Fästingar? Nej tack!

Aska med sitt bärnstenshalsband
Aska med sitt bärnstenshalsband

Jag har börjat fundera på hur vi ska skydda Aska mot fästingar i år. Första sommaren vi hade henne hade hon Scalibor men det är inget vi kommer använda på henne igen. Vi provade förra sommaren men det gick inte alls och det är väl inte så konstigt. Har man problem med huden blir det knappast bättre av så starka preparat. Ett tag inbillade jag mig till och med att det var p.g.a vi använt Scalibor på henne den där första sommaren som gjort att hon blivit allergisk! Jag vet att det inte är så, hon har kliat sen hon kom till oss 8 veckor gammal. Men jag är tyvärr sån att jag inbillar mig att det är mitt fel att hon inte fått vara frisk.

Förra sommaren hade vi ett bärnstenshalsband, jag kan dock inte säga om det fungerade eller ej. Vi tog nämligen av det efter en tid då hon kliade mycket av det. Tror det beror på att själva bandet som bärnstenarna var fästa på var en metalltråd. Tråden låg inte an på huden (ni kan se halsbandet på bilden) men ändarna stacks nog lite. I år ska vi göra om halsbandet, ska behålla bärnstenen men sätta det på en ny tråd. Vi tänkte kombinera bärnstenen med Probs Tjärschampo och Probs deo då jag hört från flera att det ska ha bra effekt mot fästingar.

Aska är tack och log en hund som av någon anledning får ganska få fästingar redan som det är. Men kan man göra något för att ytterligare minska risken att dom ska sätta sig på henne så är det ju bara bra!

Hur skyddar ni er/era hundar mot fästingar?

Leave a Reply