Rallydebuten!

Idag har jag och Aska alltså gjort våran debut i rallylydnad. Vi startade i två rundor nybörjarklass på Hudiksvalls BK men inte en enda godkänd runda fick vi! Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte känner mig besviken för det gör jag. Inte besviken på Aska men besviken på att första rundan kände så himla bra men så blev vi ändå inte godkända. Vi fick -10 på två moment i första klassen p.g.a Aska har lärt sig att man ska sätta sig ned när matte gör halt. Det ska ju hunden inte alltid göra i rallylydnad. Kändes såklart skittråkigt! Lägger ut bilder på banorna samt betygen och en film på första rundan

Nybörjarklass A

IMG_2988

1. -10 poäng – felö (satte sig först)
6. -1 poäng – bris1
7. -3 poäng – ff1
9. -3 poäng – ff1
11. -1 poäng – nos1
12. -1 poäng – ff1, -3 poäng – bris1
15. -10 poäng – felöv

Summa avdrag för 1 poäng:3
Summa avdrag för 3 poäng:9
Summa avdrag för 10 poäng: 20
Totalpoäng: 68
Domarens kommentar: “Bra tempo – följsamt och trevligt tros några missar.”


Jag ser ju på filmen att jag går och tittar ned på Aska väldigt mycket det måste jag sluta med! Även om man inte får avdrag p.g.a det så ser det dels ganska illa ut. Men jag blev även väldigt förvirrad över vart jag var i banan p.g.a att jag tittade på hunden istället för på vart jag skulle! Hon är inte så pass med som jag föredrar att hon ska vara men tyckte ändå att hon var följsam och väldigt duktig. Men ibland kommer hon lite på efterkälken och nosar lite, det skulle jag såklart helst vara utan. Men på det stora hela är jag väldigt nöjd med min duktiga lilla hund!

IMG_0003

4. -10 poäng – felö (sitter)
5. -1 poäng – rör1
11. -1 poäng – sen1, -10 poäng ä felö (vet inte vad vi gjorde fel här)
12. -1 poäng – nos1, -10 poäng – ff1(tappar kopplet)
13. -1 poäng – sk2, -3 poäng – pos1

Summa avdrag för 1 poäng: 5
Summa avdrag för 3 poäng: 3
Summa avdrag för 10 poäng: 30
Totaltpoäng: 61
Domarens kommentar: “Härlig kontakt och bra flyt. Träna 1,2,3 bak. Synd på koppel”

Kommer ärligt talat inte ihåg vad som blev fel på 1,2,3 bakåt men något blev ju tokigt. Tyvärr blev den här rundan inte filmad, hade inte en tanke på att fråga Tina om hon kunde filma.Det fanns risk att Linnéa skulle köra klass A-banan samtidigt som jag körde B-banan men så blev det inte. Men det var nog därför det inte blev filmat helt enkelt.

Sammanfattningsvis kan jag efter båda rundorna säga att jag måste bli bättre på att läsa skyltarna och framförallt lära mig dom ordentligt!

Leave a Reply