Inspirerande agilitykurs

Skärmavbild 2014-05-22 kl. 11.15.28

Igår var andra tillfället på agilitykursen, måste bara säga att det här är den roligaste kursen jag gått på länge (2 år för att vara exakt;))! Jag har ju gått ganska många agilitykurser med olika hundar som ung och visst har vi tränar handling men inte på det sättet som vi gör i denna kurs. Det är så  inspirerande och roligt! Lär mig massor av nya saker varje gång och Aska fattar också väldigt snabbt. Det är så roligt att gå ifrån aha-upplevelse till aha-upplevelse, det är så mycket jag inte kan om agility.  Som sagt det är en väldigt rolig och inspirerande kurs! Helt underbar kväll var det också!

Tänkte göra ett försök att förklara två av de övningarna vi gjorde med hjälp av egenritade “banskisser”,  jag inser ju att det är mer kombinationer än banor såklart.

 

bana2

Det första vi gjorde var att träna på att hunden skulle gå tight runt hindren. Och hur vi kan skicka hunden över ett hinder men sedan väldigt tydligt förmedla att riktningen efter hindret inte blir rakt fram.  Som ni ser på bilden nedan körde vi med två hopphinder och en tunnel. F:et på bilden står för “Förare”, dit sprang alltså jag och ställde mig med ryggen mot hindret. Jag skickade Aska över hindret med högerhand och fångade sedan upp henne efter hindret med höger hand (eller var det vänster?!) och belönade. Som ni ser på ritningen så var ju tanken att få henne att göra en tight sväng runt hindret istället för att fortsätta framåt.

 

kom1

Det andra vi gjorde var en serpentin som bestod av tre hopphinder. Ni ser vilken riktning Aska sprang i på pilarna. Tanken var att jag skulle handla med höger hand och sedan “dra” henne till mig med vänster hand så att hon sprang mellan hinder 1 och 2 efter att hon hoppat första hindret. Det var lite krångligt men jag tror nog att hon kommer fatta det ganska snart. När jag fick tipset att säga “Aska” istället för “HÄÄÄÄR” så gick det givetvis bättre också 😉 Egentligen så är det ju så dumt att jag springer runt och ropar “HÄÄR” istället för att säga hennes namn. Jag har ju aldrig lärt henne vad “här” betyder men Aska är hon ju väldigt van att lyssna till.

 

2 kommentarer

  1. sv; taack!

    KUL MED AGILITY! KÖR HÅRT!

  2. Sv: i Märsta visade termometern 30 grader och hundbadet här är så himla fräscht och när man bor i lägenhet är det skönt med lite utflykter! Nästa gång får det bli sällskap och picnic med 😀

Leave a Reply