Första tillfället på agilitykursen

agility-2

Igår var första tillfället på fortsättningskursen i agility som jag anmält mig och Aska till. Det var ett mycket givande tillfälle! Jag fick bra och konkreta tips på bland annat hur jag ska göra för att styra upp Aska lite bättre. Så fort hon kommer fram till ett hinder börjar hon nämligen att försöka lista ut vad vi ska göra där. Nu ska vi dock träna på att hon ska lära sig att lyssna på mig och att jag måste bli tydligare. Framförallt i slalom så springer hon gärna in och ut säkert 5ggr innan jag ens hunnit sagt slalom. Så det ska vi träna på!

Sen fick jag även lite tips på hur jag ska göra för att få ett bättre flyt på slalomet. Det är egentligen en fortsättning på det sätt som jag hittills tränat på men det är ju skönt att veta att jag tänkt rätt. Som sagt väldigt givande kurstillfälle och jag ser verkligen fram emot nästa gång!

Idag var vi på klubben och tränade lite agility, det gick bra får jag väl lov att säga. Aska blev lite trött på slutet, tror att värmen påverkar henne ganska mycket såhär i början innan hon vant sig. Vi tränade bland annat på slalom men jag byggde även ihop en kortare bana där jag gjorde ett framförbyte och ett bakombyte, tyckte det gick bra. Jag märkte igår på kursen hur snabb Aska är, instruktören sa att hon kommer bli ännu snabbare så jag kommer få lära mig att springa på! 😉

Här kommer en film och lite bilder, jag måste skaffa en dosa till kameran så jag lättare kan fota när jag är själv! Nu sätter jag den på självutlösare och hoppas på det bästa.

agility-3

agility-4

agility

 

4 kommentarer

 1. Så kul med kurs! Agility ser så roligt ut. 🙂 Fina bilder på en duktig hund och förare. Slalom måste ju vara jättesvårt att lära sig 🙂

  1. Det är verkligen jätteskoj! 🙂 Slalom är lite krångligt ja! Att lära hunden att gå sick sack mellan pinnarna är ganska okomplicerat men sen vill man ju att dom ska ha bra fart och alltid gå in från rätt sida. Då blir det lite krångligare!

 2. sv:ja det är en smaksak, huvudsaken är att man har en förebild vars metoder man anser själv uppfyller ett gott ledarskap o bra kommunikation med hunden, samt fungerar för en själv o hundhållningen 🙂

  agility är väldigt kul, samt att kunna utvecklas hela tiden tillsammans med hunden:) fartfyllt o massa sköj:) ha de skönt!

  1. Givetvis är det så 🙂

   Ja agility är verkligen superkul!

Leave a Reply