Hundattack

Det hände en väldigt tråkig sak idag. Aska blev påflugen av en väldigt mkt större hund. Ägaren och hunden kommer ut ur porten, Aska morrar och den andra hunden som är lös kastar sig på henne! Jag blir givetvis jätterädd! Det enda jag kan tänka på är att få bort den säkert 10-15kg tyngre hunden från Aska. Jag tror faktiskt att jag satte ut mitt ben för att försöka hindra den andra hunden. Minns faktiskt inte om det är jag eller ägaren som får tag på hunden. Hen ursäktar sig och säger att det alltid låter värre än vad det är. Jag fräser och säger att det är ju lätt för hen att säga som är den som äger den stora hunden! Då svarar hen med att hens hund också blivit biten två gånger. Jag tycker inte att det någonstans ursäktar att hen inte hade koppel på sin hund!

Först ville jag polisanmälan ägaren, hen gav mig inte ens några kontaktuppgifter ifall Aska skulle behöva besöka veterinären. Både ägaren och jag kunde visserligen konstatera att hon inte hade några bitmärken men när en så stor hund flyger på en liten hund kan det ju komma andra skador! Nu är Aska okej men hela situationen gör mig så arg och ledsen! Hade den större hunden menat allvar med sin attack hade den utan problem kunnat bita ihjäl Aska! Nu hade den ju uppenbarligen bra bithämningar men jag tycker fortfarande upplevelsen känns fruktansvärt obehaglig.

Någon polisanmälan blir det dock inte, Aska fick ju trots allt inga skador. I vanliga fall är jag ganska överseende när lösa hundar springer fram, jag brukar kanske påpeka till ägaren att Aska inte uppskattar det men brukar försöka att inte göra en grej av det hela. Men dagens händelse hade varit så himla lätt att undvika, hade den andra ägaren bara haft sin hund kopplad så hade det aldrig behövt hända! Det gör mig så förbannad!

Det viktigaste är att Aska är okej och jag hoppas att det inte kommer sätta några psykiska men hos henne heller!

4 kommentarer

  1. det låter otäckt,jag hade nog polisanmält, då ägaren inte verkar förstå ansvaret i att ha hund, och nästa hund som blir attackerad kan bli ordentligt skadad. Tur att Aska är okej iaf 🙂

    1. Ja det var lite så jag tänkte också, ska fundera lite på det. Men det är kanske bäst att anmäla!

  2. Men så hemskt! Jag hade nog polisanmält ändå! Tänk om det händer igen? Då finns det en anmälan sedan tidigare. Så oförskämt att skylla ifrån sig. Hoppas Aska mår bra!

    1. Ja det var så jag tänkte också. Känns ju inte som en pålitlig hundägare som låter en sån hund gå lös!

Leave a Reply