Lataktivering

Godissök
Godissök

Ibland kanske man inte har tid att träna eller lägga spår då kan det vara skönt med lite aktivering som inte kräver så mycket. Jag brukar passa på att låta Aska leta efter godis när vi går på promenad. Brukar lägga henne på plats och så får hon vänta medans jag kastar ut godis över en ganska stor yta. Hon är väldigt noggrann och kan utan problem hålla på att söka efter godis i 20 minuter eller mer! Ett väldigt effektivt sätt att få en ganska nöjd hund när man kommer in från promenaden sen!

Jag tror att alla hundar mår bra av att få jobba med nosen regelbundet. De flesta som spårar med sina hundar kan nog intyga om att det finns inget som tröttar ut dom så mycket som att spåra. Aska blir som sagt ganska nöjd av att få leta rätt på godis också. Hon är ju extremt noggrann och söker av en väldigt stor yta så det är inte så konstigt att hon blir trött. Det är perfekt dom dagar jag har mycket plugg för ut måste hon ju även om jag kanske inte har tid att åka iväg till skogen för att lägga spår eller har tid att träna en längre stund.

Här är några bilder från en promenad här om dagen.

Full fart!
Full fart!
Spring med pinnen
Spring med pinnen
Aska letar godis
Aska letar godis

Leave a Reply