“Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet!”

Här är filmen vi klippt ihop från våran flashmob på Stockholm Hundmässa. Anledningen till denna flashmob var för att uppmärksamma besökarna på mässan om Hundsportens insamling till Musikhjälpen.

Årets tema är

“Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet”

Varannan minut dör en kvinna i världen i samband med graviditet eller förlossning. Mödradödligheten är det av FN´s millenium mål som ligger längst ifrån att vara uppfyllt till 2015. Det gör mig förbannad att kvinnor inte har mer värde, inte ens i FN´s ögon. Därför kändes det här som ett otroligt viktigt tema, det var för mig en självklarhet att vara med att bidra och påverka när jag fick chansen!

  • 50 kronor kan räcka till ett års förbrukning av preventivmedel.
  • 100 kan räcka till medicin som förhindrar förblödning vid 100 förlossningar.
  • 100 kronor kan räcka till att fyra kvinnor får gå på kontroller hos en barnmorska under sin graviditet.
  • 200 kronor kan räcka till 14 förlossningskit för kvinnor som inte kan ta sig till ett sjukhus.

Ditt bidrag gör verkligen skillnad! Vill du också vara med och ge? Sms:a ok50 hundsporten (eller vilken summan du vill skänka) till 72999. Vill också informera om att vårar gäng samlade in hela 10411kr på mässan! Hur bra känns det inte att ha varit med och bidragit till det! Besökarna var så himla generösa, det var flera personer som kom fram och lade ned 100-lappar i bössorna!

Mer info om Musikhjälpen hittar du HÄR

Mer info om Hundsportens insamling hittar du HÄR

Kom ihåg att varje bidrag behövs, varje bidrag gör skillnad. Hjälp oss förbättra situationen för många av världens kvinnor. Tillsammans kan vi förhoppningsvis gå mot en bättre värld!

Jag vill uppmana alla som bor i Gävle att komma till Stortorget imorgon (torsdag) kl 18.00 och på lördag den 14/12 klockan 12.00! Var med ni också!

1 kommentar

  1. Men herregud, jag blev alldeles tårögd! Gulliga ni är och ett sådant bra initiativ!

Leave a Reply