Fortfarande klådfri

Jag kan inte förstå att vi har sån tur, Aska fortfarande i stort sett nästan helt klådfri. Just nu äter hon Musch “Ren med ben” tillsammans med Standardt “Laga mat”, vi har börjat tillsätta lax lite försiktigt och än så länge går det bra. Men det är ju inte alla reaktioner som är som den hon får av kyckling, d.v.s väldigt tydligt ökad klåda några timmar efter att hon fått i sig bara litegran.

Hoppas, hoppas att det här ska hålla i sig! Just nu är det knappt så hon behöver ett vaccin! Jag tror att en liten del eventuellt kan bero på att hon blev kastrerad i Maj. Jag är inte säker men det är så mycket som fallit på plats sen dess hos Aska, både humörsmässigt och klådmässigt. Det är så himla skönt att ha en hund som faktiskt för det mesta verkar väldigt tillfreds. Nog för att hon verkat det tidigare också men det är nog svårt att vara helt tillfreds med livet när man har konstant klåda.

Jag har lite funderat kring hela den här diskussionen om allergi finns eller inte. Jag har bestämt mig för att jag skiter i vad andra kallar det. Jag väljer att kalla det allergi för det är så jag upplever det, att Aska faktiskt är allergisk mot kyckling. Att det sedan finns dom som kanske anser att hon inte är allergisk men ändå håller med om att hon inte kan äta kyckling så ja då får dom kalla det något annat om dom vill. Jag ser henne inte heller som frisk eftersom att det finns flera proteinkällor hon inte klarar av att få i sig utan att få klåda. Att det sedan finns dom som menar att hon är frisk så länge hon inte äter dessa proteinkällor, ja då får dom tycka så. Det spelar inte så stor roll vad man kallar hennes klåda eller vad man tror den beror på. Bara hon blir hjälpt och kan leva ett så klådfritt liv som möjligt.

2 kommentarer

  1. Håller tummarna att ni är på rätt väg 🙂 KLåda är aldrig roligt. Så svårt med allergier.

  2. Härligt att hon inte har någon klåda! 😀 Håller tummarna att det går bra =)

Leave a Reply