Dumt, dumt, dumt

Åh så fel det blev på agilitykursen idag! En av de andra deltagande hundarna kom framspringades till mig och Aska när vi lekte. Jag vet att den här hunden är snäll och bara vill vara med men eftersom att Aska kan bli lite grinig försökte jag hålla bort henne från att bita ifrån samtidigt som jag försökte få mig mellan henne och den andra hunden. Det gick inte alls bra, Aska upplevde nog situationen som lite obehaglig och ville därifrån, på något sätt hamnade hon mellan mina ben och jag råkar trampa på henne. Hon skriker rakt ut och jag blir jätteledsen. Gör det dummaste man kan göra i ett sånt läge, tar upp henne i famnen och säger förlåt, förlåt (som om hon förstår svenska). Aska tar väldigt lätt åt sig om man snubblar över henne, trampar på henne eller liknande saker, hon tar det som att hon gör fel. Efter det här så ville hon inte alls vara med på lurs längre, det var verkligen inte roligt tyckte hon.

Försökte jobba upp henne igen och få henne glad och på men det gick bara kortare stunder. Hoppas det inte sitter i allt för länge nu bara! Det är dessutom andra gången denna vecka som hon blir trampad på i samband med träning, det hände när vi var och tränade på Valbo Bk i måndags också. Linnéa hjälpte mig med apporteringen och råkade då trampa på Aska (skyller absolut inte på henne, olyckor händer). Sen dess vill inte Aska ta apportbocken längre för hon kopplar samman det obehagliga med apporten. Känns lite hopplöst just nu men det är väl bara att jobba på så är vi tillbaka dit vi var förr eller senare.

1 kommentar

  1. Ja det är lätt hänt, fråga Rut 😉 Jag har trampat på henne massor av gånger i fritt följ. Strax efter hon haft ett större avstånd men har sedan kommit tillbaka i position igen. Tror de låter värre än det känns, Rut kan skrika om man håller kvar tassen tex, och det gör ju inte ont……men det kan göra det verkar hon tycka och galer i förebyggande syfte 😉 Aska kommer sig nog snart igen ska du se, var bara som vanligt 😀

Leave a Reply